Viinitilan historia

Ollinmäen Viinitila sijaitsee luonnonkauniissa etelä-savolaisessa maisemassa Anttolassa. Tilalla on harjoitettu puutarhaviljelyä jo 1920-luvulta alkaen.

Marjojen ja hedelmien käyttökokemuksen ja osaamisen pohjalta lähdimme kehittämään 1990-luvulla oman puutarhamme marjoihin ja hedelmiin perustuvaa viinintuotantoa ja haimme tukea ammattiosaamiseemme Keski-Euroopasta, jossa on pitkät perinteet marjaviinien valmistuksesta. Tilan nykyinen isäntäpari Sirpa ja Jukka Villanen jatkavat perinteitä jalostamalla marjat tilaviineiksi, likööreiksi ja viinoiksi. Tuotevalikoimaamme kuuluvat tänä päivänä mm. erilaiset viinit, liköörit ja tisleet, ja tuotevalikoima laajenee jatkuvasti kehitystyön tuloksena.
Pitkä kehitystyö on palkittu mm. Suomen Viiniyrittäjät ry:n viinikilpailuissa, joissa tilaviinimme ovat menestyneet voitokkaasti.

Kansallisromanttiset nimet viineille on löydetty Kantelettaresta. Puntun Paavo, Myllärin Matti, Hentun Liisa sekä paljon muuta nautiskeltavaa viinikulttuurin ystävien iloksi. Talon suosituin tuote Ruhtinatar-kuohuviini on valmistettu punaisista viinimarjoista. Nimensä kupliva juoma on saanut Anttolan Hovin ruhtinattaren Natalia Demidoffin mukaan.
Tilamme vanhaan linnamaiseen lypsykarjatilaan on remontoitu viinehtimö ja rakennettu kokonaan uusi 100-paikkainen ravintola, jossa järjestämme viininmaistajaisia, illallisia ja erilaisia juhlia niin iloon kuin suruun. Ruokapöydästämme löydät paikallisia lähiruokaherkkuja, aina toiveesi mukaisin serveerauksiin. Ruokajuomana pääset siemailemaan 100 % kotimaisia Joutsenlipulla varustettuja tilajuomiamme. Voit myös tutustua viinitilamme toimintaan ja ostaa tuotteitamme kotiin vietäväksi.

Viinintuotannon ja ravintolan lisäksi laajensimme toimintaamme 2000-luvulla mökkimajoitukseen ja rakensimme kolme laadukasta lomamökkiä Saimaan kauniisiin järvimaisemiin. Liiketoimintaa on kehitetty lisäksi erilaisia oheispalveluita ja elämyksiä tuottavan yhteistyöverkoston kautta, joiden avulla toteutamme kokonaisvaltaisia elämyslomia asiakkaillemme.

Loma meillä on positiivinen mieltä ja aisteja kutkuttava elämys. Meillä voi yhdistää leppoisan suomalaisen mökkiloman eurooppalaiseen viinin maisteluun ja laadukkaaseen lähiruokaan, lämpimän lempeään saunomiseen, uimista unohtamatta.